دارنده کرسی پژوهشی «گداخت هسته ای» گفت: در راستای اقدامات این کرسی پژوهشی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تفاهمنامهای منعقد شد تا بر اساس آن با کشورهای صنعتی ارتباط برقرار کنیم.
دکتر محمود قرآننویس، دارنده کرسی پژوهشی "گداخت هستهای" از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران درباره پیشرفت این کرسی پژوهشی که از سال 86 به وی اعطا شده، اظهار کرد: با استفاده از این کرسی پژوهشی نتایج خوبی در ساخت سیستمهای تشخیصی حاصل شد، در واقع این سیستمهای اندازهگیری پارامترهای پلاسما در راکتور را انجام میدهند و از آنجا که در این سیستمها چند روش اندازهگیری استفاده و با هم مقایسه میشود، در نتیجه ساخت آنها زمانبر و پیچیده است.
قرآننویس ادامه داد: نتایج حاصل از تحقیقات چندین سالهمان به صورت مقاله در مجلات معتبر دنیا به چاپ رسیده است. ارتباط با کشورهای صنعتی باعث میشود تا در این زمینه ایران از سایر کشورها عقب نماند و راندمان پلاسما در راکتورها را بالا ببریم و در نهایت به سراغ ساخت راکتورهای پیشرفته برویم.
وی با بیان اینکه مساله انرژی اساسیترین بحث بشر در آینده است، گفت: بیشترین انرژی مورد استفاده بشر انرژی فسیلی است که موجب آلودگی محیط زیست و افزایش دمای کره زمین میشود، بنابراین باید به دنبال استفاده و تولید انرژی پاک باشیم که نیروگاههای جوش هستهای با راندمانی بالا انرژی پاک را در اختیار بشر قرار میدهد؛ در واقع انرژی هستهای انرژی است که میتواند ۹۱ درصد از انرژی مورد نیاز انسان را در آینده تامین کند.
رییس مرکز فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات با بیان اینکه ایران باید در آینده به فناوری تولید سوخت پاک هستهای دسترسی داشته باشد، عنوان کرد: این فناوری باید در اختیار خودمان باشد تا بدون وابستگی به سایر کشورها از آن استفاده کنیم؛ در این راستا در گذشته 16 دانشجوی دکتری گداخت هستهای تربیت شد و در حال حاضر 5 دانشجوی دیگر پروژه دکترای خود را در این زمینه ادامه میدهند تا در آینده این فناوری تاثیرگذار باشند و پروژههایی بزرگ را در این زمینه تعریف کنند.
قرآننویس تصریح کرد: امحای زباله بویژه زبالههای بیمارستانی از اقدامات دیگری است که در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما انجام میشود، همچنین در زمینه کاشت یون، سلو لهای خورشیدی و مشعل پلاسما و درمان بیماریهایی همچون انعقاد خون، زخم دیابت، زخم بستر و استریلیزه کردن مواد غذایی نیز اقدامات موثری انجام شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری، از حدود ۶۰ سال پیش، دانشمندان در حال تلاش برای بازسازی فرایند انرژی خورشیدی روی زمین هستند و این پروژه که به صورت مخفیانه در برخی از کشورها پیگیری میشد، سرانجام به شکلی علنی و در قالب پروژه راکتور گرما هستهای «ایتر» از سوی چند کشور پیشرفته دنیا در حال انجام است.
در واقع پروژه «ایتر» یکی از بزرگترین همکاریهای علمی بینالمللی است که در آن دانشمندان برجسته جهان دست به دست هم دادهاند تا با استفاده از همان فرایندی که در خورشید رخ میدهد، انرژی تولید کنند.
در ایران نیز مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با مدیریت محمود قرآننویس که خود یکی از دانشمندان جهان در حوزه فیزیک پلاسماست، با کمک پژوهشگران جوان این مرکز، تا کنون نتایج چشمگیری در حوزه گداخت به دست آورده است.
در حال حاضر 4 راکتور کوچک تحقیقاتی در زمینه تحقیقات گداخت در ایران وجود دارد. ایران از سال 1353 تحقیقات گداخت را درسازمان انرژی اتمی شروع کرد و در حال حاضر 2 راکتور تحقیقاتی به نامهای «الوند» و «دماوند» و همچنین IR-T1 در واحد علوم و تحقیقات و راکتور تحقیقاتی البرز در دانشگاه امیرکبیر که در حال راهاندازی است، وجود دارند. بنابراین ایران تنها کشور در خاورمیانه است که در زمینه گداخت هستهای فعال است.
البته اخیرا نیز مسؤولیت معاونت انجمن آفریقا و آسیا در تکنولوژی پلاسما به دکتر محمود قرآننویس داده شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.